https://www.bskareldegrote.nl/wp-content/themes/gymappstest Versoepelingen per 27 september 2021 |

Versoepelingen per 27 september 2021

Beste ouder(s) en verzorger(s),   

Na aanleiding van de persconferentie van 14 september informeer ik u over de versoepelingen rondom COVID-19 die wij als school vanaf maandag 27 september doorvoeren. 

  • Alle kinderen komen door dezelfde poort bij het schoolplein naar binnen. De groepen 5 en 6 hoeven dus niet meer apart aan de voorzijde naar binnen te gaan. Alle kinderen lopen door de smalle poort het schoolplein op.   
  • Ouders kunnen ten allen tijden een afspraak maken met de leerkracht. Dit hoeft dus niet meer op afstand. Ouders mogen dan fysiek in de school aanwezig zijn.   
  • Leerlingen die nieuw zijn, daarvan mogen de ouders de eerste dag(en) het kind naar de klas brengen.   
  • Bijeenkomsten met ouders of vrijwilligers kunnen gewoon weer op school plaatsvinden. Denk hierbij aan infoavonden en oudergesprekken.   

Voorlopig willen wij als school in kleine stapjes de versoepelingen doorvoeren. In de week voor de herfstvakantie bekijken we opnieuw naar de huidige richtlijnen/versoepelingen. U ontvangt dan wederom een bericht.   

Onderstaande maatregelen blijven dus nog van kracht.

  • Vanaf 08.15 uur is de poort open. De leerkrachten staan vanaf 08.20 uur buiten om de kinderen op te wachten. Vervolgens gaat de leerkracht samen met de kinderen naar binnen. Ouders blijven dus nog buiten de poort wachten.
  • Het feest kinderconfetti vieren wij dit jaar alleen met de kinderen.   

Ondanks deze positieve berichten is het virus niet weg. We moeten dus voorzichtig en alert blijven. Dat kan door ons aan de basisregels te blijven houden. 
Ook vanwege het feit dat de meeste kinderen nog niet zijn gevaccineerd en het najaar voor de deur staat is de kans op besmettingen groot. Wij willen graag de kans op besmettingen beperken en kiezen daarom om de versoepelingen in kleine stappen door te voeren.   

Mocht u vragen hebben over de huidige richtlijnen of protocollen rondom COVID-19, dan kunt u altijd contact met mij opnemen.     

Met vriendelijke groet,
Marijke van Mill Waarnemend directeur